Liten återblick på 2017

Årsmöte

Vårt andra årsmöte blev ännu mer välbesökt än vårt första, jättekul detta! Under träffen hade vi också önskat få höra en del konstminnen från medlemmarna – och det var flera som hade med sig ur sin privata samling och berättade intressanta och inlevelsefulla minnen.

Teckna med NOAK

Vi chansade med att starta upp en ny variant på aktivitet, med träffar i den nya bildsalen på Hedens skola på Hönö. Vid träffarna tecknade vi av varandra, en typ av croquis med kläderna på. Träffarna blev omåttligt populära och vi bestämde oss för att fortsätta erbjuda någon variant av detta.

Ateljébesök hos Thomas Willard

En onsdagskväll i början av april besökte vi Thomas i hans trevliga ateljé i det gamla anrika konstnärskvarteret vid Smedjegatan i Göteborg. Vi var många som ville höra honom berätta om sitt måleri.

Ateljébesök hos Anita Steiner

Ett efterlängtat besök hos den mycket allsidiga och kunniga konstnären Anita på Hälsö, där vi först fick höra den intressanta historien förknippad med den gamla fina fastigheten hon bor i  – och därefter dök vi i hennes kunskapsområde grafik. Anita har all möjlig utrustning för framställning av grafiska blad etc i sin stora ateljé.

Ateljébesök hos Morgan Ekerås

Morgan tog emot så många som fick plats, i hans lilla mysiga ateljé i det gamla kvarteret Färjenäs, vid Älvsborgsbrons fäste i Göteborg. Vi var många som ville se och lyssna till honom när han blandade färg och målade två oljemålningar på under två timmar(!) Det blev ett omåttligt uppskattat och ovanligt ateljébesök.

Ateljébesök hos Jürgen Asp

Det var många som lockades att besöka Jürgen i hans fina ljusa ateljé på Ringön. Många intressanta diskussioner och fantastiska konstverk att höra honom berätta omkring. Utöver detta bjöd Jürgen på en makalöst god soppa(!)

Ateljébesök hos Alexandra Hedberg

En spännande och annorlunda konstnärsträff, där Alexandra gav oss en inblick i den långa arbetsprocess som försiggår först i konkurrensen om att få ett uppdrag för utsmyckning av offentlig miljö och därefter själva verkställandet utav de ofta mycket stora arbeten som hon gärna engagerar sig i. Hennes första sådant större uppdrag var en målning på 38 m, som färdigställdes på vattenpalatset i Lerum 2004. Alexandra berättade förstås också om bakgrunden för sin fascination för skrattet.

Konstutlottningskväll

Kvällen började med lite mingel omkring pepparkakor och glögg, för att ge alla medlemmar en möjlighet att få se de 15 inhandlade konstverken innan vi drog igång utlottningen. Vi drog även ett närvaropris.

Foton från fler aktiviteter finns på vår Facebook och på vår Instagram.


 

Follow us -> FacebookinstagramFacebookinstagram
Share -> FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail